Det betyder langt mere, hvad du spiser, end hvor det kommer fra
Fødevarer dyrkes, sælges og transporteres på kryds og tværs af landegrænser og verdenshave. Det er dog ikke ananassen, men kødet, der har den absolut største klimabelastning.
På globalt plan står fødevareproduktionen for omkring 30 procent af den samlede CO2-udledning.
Vi spiser langtfra kun den mad, vi selv kan dyrke inden for landegrænserne, men importerer dyrefoder fra Amazonas til vores danske svin, lammeculotte fra Australien og bananer fra Ecuador. Samtidig eksporterer vi selv svin og smør i enorme mængder til Europa, Saudi-Arabien og Kina.
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Projekter skal skabe mere bæredygtige mad- og indkøbsvaner
Med fondsstøttede projekter hjælper Forbrugerrådet Tænk børnefamilier, børn og unge med at skabe mere bæredygtige mad- og indkøbsvaner. Her kan du læse om de forskellige projekter, som vi har fået fondsstøtte til siden 2016.
Derfor fører faldende kornpriser ikke til lavere fødevarepriser
Prisen på nogle råvarer som fx hvede og palmeolie er faldet igen efter meget store prisstigninger, men alligevel bliver priserne i supermarkedet ved med at være lige høje eller fortsætte med at stige.
Webinar: Er der problemkemi i din mad?
Hvorfor er det problematisk, at der kan findes indholdsstoffer som dioxin, akrylamid eller sprøjtemidler i vores mad? Og hvad kan du selv gøre for at undgå dem? Se eller gense vores medlemswebinar fra den 22. september.