Husk disse faldgruber, hvis du energirenoverer dit hus
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Husk disse faldgruber, hvis du energirenoverer dit hus

Energirenovering er en god ide, hvis der er sammenhæng mellem udgiften og besparelsen, energirenoveringen giver. Men der er også mulige ulemper, som du skal være opmærksom på.

Søren Thure Milkær · Foto: Getty Images · 20. juni 2022
mand energirenoverer sit hus

En øjeblikkelig og mærkbar besparelse på varmeregningen, mindre træk fra kolde ydervægge og utætte vinduer eller måske bare glæden ved at vide, at dit hus er mere klimavenligt – det er alt sammen noget, der luner, og alt sammen positive følger af at energirenovere boligen.

Men der er også et par faldgruber og mulige ulemper ved at energirenovere huset. Martin Salamon, cheføkonom hos Forbrugerrådet Tænk, siger, at det fx er vigtigt at gøre sig klart, om man måske har planer om at sælge boligen inden for kort tid.

”Der kan være fornuftig økonomi i energirenoveringer, og et bedre energimærke kan også afspejle sig i husets værdi. Men ligesom at udgiften til et nyt køkken ikke tjener sig helt ind i salgsprisen, skal især større udgifter til energirenovering ofte have nogle år til at tjene sig hjem. Det kan fx ikke betale sig at bruge 150.000 kroner på at installere en luft til vand-varmepumpe, hvis du sælger huset året efter,” siger han.

Forbrugerrådet Tænk har talt med to eksperter, der kommer med flere eksempler på, hvor energirenoveringen risikerer at falde mindre heldigt ud.

Uaktuelle anbefalinger i energimærknings­rapporten

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?